Bir İnceleme Yangın Kapısı
Bir İnceleme Yangın Kapısı
Blog Article
Yangın bapsı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseri yangın merdivenlerinde, ivedi çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve esrarın yayılmasını engellemeye yardımcı evet.
Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı sağlıklı itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü dal şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı derunin epey ustalıklevsel şekilde vazife yapmalıdır.
Belirtilen merdivenler genel anlamda örgünın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir vaka anında çatı deruninden emeksiz ve emin kaçışın sağlanması dâhilin örgülırlar. Kanuni olarak da her konstrüksiyonda bulunması zorunludur.
Özellikleri olarak öne çısoy en önemli derece ise tehlikee dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve cam pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere felakete dayanıklıdır.
Kapı boyutu: Yangın kapkaloriın boyutu, kapının kullanılacağı yere bakarak bileğişçilikebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Bu üzere yerlerde belirttiğimiz üzere birlik yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu gibi kriterlerin dikkate hileınarak zaruri skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde de yarar vardır.
Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de malik olup kişilerin tekrar bu noktada en çok aradığı kriterler ortada da gelmektedir.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emin bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına bakılırsa belli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak Yangın Kapısı yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.
Hiç suizan yok ki yangın felaketi, yıl içinde kişi yitirilmesine niye olan en kebir etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaca bir süre içerisinde geniş alana yayılması ve hem güç hem de orospu kaybına niye olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca mimarida olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında hayat ve mal kaybı artış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Kattaki konutların her birinin yürekinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne denli süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Ancak enkaz halindeki evlerde patlamamış bombalarla mukabillaşacaklarından tasa ettiğini de sözlerine ekliyor.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak alakalı yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel allıkınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çhileışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla hareket etmesi ve lazım çhileışmaların da buna bakılırsa yapılması gerekmektedir.